Meir om Fjordhesten

Menneskene bak Fjordhesten Turbuss AS:

Magnar Sæbø har sin bakgrunn som bussjåfør fra BNR/HSD/Nobina i Nordhordland. Han begynte der i 1994 og var også avløser på Nor-Way Bussekspress mellom Bergen og Førde. Magnar kjørte i mange år turistbuss i Bergen om sommeren. Før han begynte på busskarrieren var han sjåfør på semitrailerne til Berstad Stål fra 1973. Er det noen som vet å ta seg frem på Vestlandsveiene så er det Magnar!

Tom Halland Kristiansen er sjåfør, eier og daglig leder. Han begynte å kjøre buss i 1989, og har vært sjåfør hos flere av ruteselskapene på Vestlandet. Deriblant Pan Trafikk AS, Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) og Bergen Nordhordland Rutelag (BNR).

I 2003 begynte han som salgskonsulent hos HSDs’ turbilavdeling. Dette ble startskuddet til mange år som tilknyttet Tide Reiser. Tom har også vært rådgiver med ansvar for bilrutene i Møre og Romsdal fylkeskommune, samt prosjektleder for Vestlandsrådet. Hallands Turbiler ble etablert i 2003 og det ble forløperen til Fjordhesten AS som ble etablert i 2012.

Tom har Bachelorgrad i transportøkonomi og logistikk fra Høgskolen i Molde, samt fagbrev som yrkessjåfør tunge kjøretøy.

Hvorfor kalle et busselskap for «Fjordhesten»? 
Fjordhesten er en hesterase som har betydd mye for Vestlendingene. Dens gode gemytt, arbeidsvillighet og styrke har vært til uvurderlig nytte for folket her vest. I tillegg er rasen særegen for Vestlandet, noe vi våger å påstå vårt lille selskap også er! Fjordhestens gode egenskaper og tilknytning til Vestlandet gjorde det derfor enkelt for oss å velge navn.

 

– for farande fant –