Mer om Fjordhesten

Menneskene bak Fjordhesten Turbuss AS:

Stine Pahlm Hindenes er kontorleder i Fjordhesten Turbuss. Når du tar kontakt med oss på telefon eller epost, er det stor sannsynlighet at det er henne du møter på! Stine har utdanning i salg, service og sikkerhet fra Knarvik og Åsane VGS. Der tok hun fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget i 2012. I tillegg  har Stine  vært syv år på kontoret hos Åsane Trafikkskole, i tillegg til at hun har allsidig erfaring fra ulike bransjer. Stine er interessert i transport og planlegging, er strukturert og utpreget sosial. Vi er glad for å ha fått henne med på laget!

Johnny Jordal begynte som sjåfør i Åsane Billag AS i 1968. Der begynte han tidlig som sjåfør på turbussene, deretter noen år hos Drosjebilenes Turistbusser. Som turbussjåfør i mange år har Johnny rukket å gjøre seg kjent over hele Europa! Da Kystbussen (Nor-Way Bussekspress) startet opp ruten Bergen – Stavanger var Johnny med! Johnny arbeider ikke full tid lenger, men han kjører gjerne en tur når det er travelt hos oss – til glede for Fjordhesten og for våre kunder!

Magnar Sæbø har sin bakgrunn som bussjåfør fra BNR/HSD/Nobina i Nordhordland. Han begynte der i 1994 og var også avløser på Nor-Way Bussekspress mellom Bergen og Førde. Magnar kjørte i mange år turistbuss i Bergen om sommeren. Før han begynte på busskarrieren var han sjåfør på semitrailerne til Berstad Stål fra 1973. Er det noen som vet å ta seg frem på Vestlandsveiene så er det Magnar!

Tom Halland Kristiansen er sjåfør, eier og daglig leder. Han begynte å kjøre buss i 1989, og har vært sjåfør hos flere av ruteselskapene på Vestlandet. Deriblant Pan Trafikk AS, Hardanger Sunnhordlandske Dampskipsselskap (HSD) og Bergen Nordhordland Rutelag (BNR).

I 2003 begynte han som salgskonsulent hos HSDs’ turbilavdeling. Dette ble startskuddet til mange år som tilknyttet Tide Reiser. Tom har også vært rådgiver med ansvar for bilrutene i Møre og Romsdal fylkeskommune, samt prosjektleder for Vestlandsrådet. Hallands Turbiler ble etablert i 2003 og det ble forløperen til Fjordhesten AS som ble etablert i 2012.

Tom har Bachelorgrad i transportøkonomi og logistikk fra Høgskolen i Molde, samt fagbrev som yrkessjåfør tunge kjøretøy.

Hvorfor kalle et busselskap for «Fjordhesten»? 
Fjordhesten er en hesterase som har betydd mye for Vestlendingene. Dens gode gemytt, arbeidsvillighet og styrke har vært til uvurderlig nytte for folket her vest. I tillegg er rasen særegen for Vestlandet, noe vi våger å påstå vårt lille selskap også er! Fjordhestens gode egenskaper og tilknytning til Vestlandet gjorde det derfor enkelt for oss å velge navn.

 

Et selskap i Busgroup